1022368.jpg

Olen useasti tehnyt näitä Ruokalan mozzarella-basilikaleipäsiä ja tomaattisalsaa. Sopii hyvin esim. illanviettoihin kun joukossa on kasvissyöjiä. Erittäin herkullisia jo erikseenkin mutta yhdessä nam nam NAM!

Tarvitset:
8 paahtoleipäviipaletta
mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
2 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4-5 kaltattua tomaattia tai 400 g säilöttyjä tomaatteja
0,5 dl valkoviiniä tai sitruunamehua
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
voita

Olen itse käyttänyt sekä valkoviiniä että sitruunamehua. Oman kokemukseni perusteella sanoisin että valkoviinillä tulee parempi. Sitä vain ei aina ole tarjolla tai ei viitsi avata kokonaista pulloa puolen desin vuoksi. Tomaateista sen verran että itse tykkään käyttää noita säilöttyjä tomaatteja. Helpompaa kun ei tarvitse kaltata.

Tässä Ruokalan ohjeistus: "Voitele paahtoleivät kevyesti voilla. Levitä puolille leivistä juustoa viipaleina ja muutama basilikanlehti. Mausta pippurilla ja suolalla. Nosta toinen leipä kanneksi ja paina kevyesti. Paahda leivät kuumalla grillipannulla tai voileipägrillissä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Leikkaa leivät kolmioiksi ja nosta lautasille. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet paistinpannulla voissa. Kaada joukkoon viini. Mausta mustapippurilla, sokerilla ja suolalla. Kuutioi tomaatit pieneksi ja sekoita sipulien joukkoon. Kuumenna. Kaada kastike toastien viereen ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoa alkupalaksi. Ruokaisampaan versioon voit käyttää toastien sisällä juuston lisäksi jotain leikkeleitä."

Ohje on neljälle jos syödään alkupalana. Mun masuun mahtuu kyllä enemmän!